Harviestoun Ola Dubh (16 Year Old)

1

Tom bjöd mig på Harviestoun Ola Dubh (16 Year Old), och den var väldigt mumsig! Klara toner av whisky och ekfat (Eller annat träslag? Jag är lite dålig på att skilja på dem), och jag tyckte mig även känna av lite lakrits. Jag tänkte direkt 9/10 när jag först smakade, men efter att ha druckit mer så sjönk betyget ner till en stark åtta. Fortfarande en väldigt god öl, och det vore kul att få tag på fler “årgångar”!

Efter en kort shopping i Edinburgh kom jag hem med bl.a. denna öl och i goda vänners lag tog vi och smakade av den. Varande tämligen ny till både ölens rika värld såväl som whiskyns var det med viss bävan man hällde upp denna mörka ale.

Till min stora förvåning och glädje hade ölen fått mycket av det goda i whiskyn utan att ta upp det allt för skarpa i smaken (enligt min enkla mening). Att ölen sedan efterlämnade en väldigt varaktig eftersmak tog jag som ett stort plus. Överlag skulle jag säga att det var en mycket god öl som jag kommer titta efter om jag åker till Skottland fler gånger. Och jag ser mycket fram emot att smaka av min Harviestoun Ola Dubh (30 Year Old) senare för att se hur den står sig.

1