Vin

Vin framställs genom att juice från druvor tillsätts jäst, vilket omvandlar druvsockret till alkohol. Vin har en imponerande historia daterad tillbaka till år 6000 före kristus, i Georgien och Iran där vinrelaterade arkeologiska fynd hittats.

 • Viner per område

  Utforska röda, vita och roséviner genom det land och region de har tillverkats i.

  Antal produkter: 7724
 • Mousserande vin

  Mousserande viner är vanliga viner som blivit kolsyrat. Det enklaste sättet att göra detta är på artificiell väg, men många av de finare producenterna väljer att göra det på det traditionella sättet, med en speciell jäsningsmetod som ger vinet en naturlig kolsyra, där vinet genomgår en andra jäsning i flaskan. Ett tredje sätt är den italienska "Charmat"-metoden, där den andra jäsningen sker i stora tankar och buteljeras under tryck.

  Antal produkter: 726
 • Starkvin

  Starkvin är vin där en annan alkoholhaltig dryck (ofta brandy) tillsatts. Från början var denna åtgärd till för att få vinet att hålla längre då alkohol är ett naturligt konserveringsmedel. Resultatet är en starkare och ofta sötare dryck.

  Antal produkter: 322
 • Dessertvin

  Dessertvin är, till skillnad från starkvin, söta viner som i regel dricks tillsammans med maten. Vita starkviner dricks ofta före maten, och röda dricks ofta efter maten. I USA klassificeras dessertvin tillsammans med starkvin, baserat på skatteklasser.

  Antal produkter: 9
 • Övriga fruktviner

  Vin görs även på en mängd andra frukter, och dricks då ofta som aperitif eller som sällskapsvin

  Antal produkter: 32
 • Mjöd

  Mjöd är honungsvin där man låtit sockerarter från honung jäsa till alkoholhalter variarande mellan omkring 8 och 18 procent. De tidigaste fynden av framställandet av mjöd kan hittas 7000 före kristus.

  Antal produkter: 222
1
30 miles Semillon Chardonnay Muscat, 2009

Vitt vin gjort på semillon, chardonnay och muscat

Don Osvaldo Cabernet Sauvignon Reserve, 2002

Rött vin från Colchagua Valley i Chile

1